De streek van de Semois en de Gaume

Fontenoille is een interessante uitvalsbasis met een centrale ligging. Ideaal om de vallei van de Semois en de streek van de Belgische en Franse Gaume te verkennen.

In de vallei van de Semois (op een drietal km van de gîte) bevind je je in één van de mooiste regio’s van België.


Zo zacht en lieflijk als ze vloeit door de Gaume, zo wild en rebels stroomt de Semois door de Ardennen. Chassepierre, Herbeumont, Florenville, Poupehan, Dohan, Cordemoy, Bouillon, Vresse, Rochehaut, Frahan, … allemaal kostbare parels langs deze mooie rivier.

Je kan er wandelen, fietsen, kanovaren, paardrijden... en noem maar op. Honderden kilometers bewegwijzerde wandelpaden voeren je langs uitstekende rotsen met weidse panorma’s en mooie bruggetjes over het water waarin het zonlicht weerkaatst.

De Gaume is een een zacht golvend plateau met akkers, weilanden en bossen dat zich uitstrekt over het meest zuidelijke stukje van België en het aangrenzend gebied in Frankrijk. Door de beschermde ligging en door de kalkbodem die de warmte langer vasthoudt, is het in de Gaume altijd een paar graden warmer dan in de Ardennen.

Dankzij de weilanden, loofbossen en hagen is het een paradijs voor vogels, vlinders, zoogdieren en wilde bloemen, waaronder zeldzame orchideeën.
Een aanrader dus voor natuurliefhebbers en voor mensen die gewoon enkele dagen willen genieten van de rust en de stilte.

Het is ook een streek voor lustige lekkerbekken.